„Задържане под стража“ за 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за притежание на наркотици

Силистренският окръжен съд потвърди определение на Районен съд-Дулово, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Й.Р. от село Межден, община Дулово, област Силистра.

На Й.Р. е повдигнато обвинение за това, че като съизвършител с обвиняемият А.Р. от същото село са държали без надлежно разрешение високо рисково наркотично вещество с грамаж 11,30 грама, реагиращо на канабис и 0,85 грама кристално вещество реагиращо на метамфетамин.

В съдебно заседание 27-годишния осъждан обвиняем обеща, че извършеното от него „няма да се повтори“.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра акцентира върху високата обществена опасност дееца, тъй като той е извършил вече такова престъпление, за което е санкциониран с „лишаване от свобода“, а настоящото деяние е извършил в условията на срока за условното освобождаване от изтърпяване на наказанието. Повторността на деянието, сочи вероятност Й.Р. да извърши ново престъпление от същия вид, тъй като същият не е оценил дадената му от закона възможност и не се е поправил. Според прокурора думите в обещанието на обвиняемия не звучат сериозно, защото това вече се е повторило и не е изолиран случай в живота му.

Въззивният съд се солидаризира с изводите, направени от дуловския съд, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия Й.Р. към извършване на престъплението, за което е обвинен. Това престъпление е извършено от Й.Р. в условията на повторност, видно от свидетелството за съдимост на обвиняемия, който една година по-рано е получил условна присъда, отложена за срок от три години за същото престъпление. Представените документи за заболявания на обвиняемия и негов родител са относно манипулации доста назад във времето и не могат да бъдат основание въззивният съд да определи по-лека мярка за неотклонение. Напълно основателни са и мотивите на прокуратурата жалбата на обвиняемия Й.Р. да не бъде уважена.

С оглед на всички събрани до момента доказателства наказателния състав на Окръжен съд-Силистра потвърди определението на Районен съд-Дулово за взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Й.Р.

Определението на въззивната инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе