Постоянен арест за 42-годишен мъж за притежание на наркотици

Наказателен състав на Силистренския окръжен съд не уважи жалбата на А.Н. за изменение на мярката му за неотклонение в по-лека.

42-годишният А.Н. от село Межден, община Дулово, област Силистра е привлечен като обвиняем за това, че като съизвършител с обвиняемият Й.Р. от същото село са държали без надлежно разрешение високо рисково наркотично вещество с грамаж 11,30 грама, реагиращо на канабис и 0,85 грама кристално вещество реагиращо на метамфетамин.

Окръжен съд-Силистра прие като обосновани и правилни изводите на районен съд-Дулово, че обвиняемият А.Н. е съпричастен. към извършване на престъплението, за което е обвинен. Според свидетелството за съдимост на А.Н. същият е осъждан за две престъпления-едното за неплащане на дължима издръжка и второто осъждане е отново за притежание на наркотични вещества. В изпитателния срок на одобрено споразумение А.Н. е извършил престъплението, за което в момента е обвиняем, т.е. деянието е извършено повторно и обвиняемия не се е поправил. Въпреки обстоятелството, че не са налице предпоставки обвиняемият да се укрие, тъй като е с постоянен адрес и се грижи за децата си, остава налице реалната опасност той да извърши друго престъпление.

Твърдението на защитата, че обвиняемият няма престъпни намерения и може да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение не беше споделено от съда.

Прокурора счете жалбата на А.Н. за неоснователна и представи съображения за правилност на доводите на първоинстанционният съд.

Ето защо въззивните съдии не уважиха жалбата на А.Н. за по-лека мярка за неотклонение и потвърдиха определението на дуловски районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия А.Н.

Определението на въззивната инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе