Полицаи тренираха принудително спиране на МПС в Силистра

Пореден етап от обучението за повишаване на професионалната компетентност на полицейските служители се проведе днес в Силистра. Акцент в тренировката бе използването на ленти с шипове за принудително спиране на автомобили. С такива 15 помощни средства отскоро разполага местната Областната дирекция на МВР. С тях са оборудвани всички служебни автомобили за осъществяване на патрулно-постова дейност в районните управления.

На площадка извън града униформените проиграха и неутрализиране на водач, които не изпълнява полицейските разпореждания и оказва съпротива, демонстрирани бяха и различни тактики за задържане на лица.

Инструктори на полицаите бяха служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ –  МВР. Преди това те проведоха теоретично обучение по въпроси, свързани с нормативната база, тактиката по прилагане на полицейските правомощия, правата на задържаните лица, реда за употреба на физическа сила, помощни средства и оръжие.

Активното обучение на полицейските служители се провежда по разпореждане на ръководството на МВР. Целта е да се повиши максимално професионалната им квалификация, практическите им умения и подготвеност за адекватна реакция в кризисни ситуации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе