Възпоменателна церемония пред паметниците на Васил Левски в Тутракан днес

Възпоменателна церемония пред паметниците на Васил Левски в Тутракан се проведе в обедните часове днес.

Пред паметника на Апостола в Крайдунавския парк участваха ръководството и служителите от Общинската администрация, Историческия музей, учениците от СУ „Йордан Йовков“, граждани и гости на града.

Прочувствено слово за делото на Васил Левски произнесе Мариета Спирова, учител по български език и литература в СУ „Йордан Йовков“.

Едновременно рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски” изпълниха всички ученици, като по този начин се включиха в инициативата на пловдивското училище „Св. Паисий Хилендарски”, учениците от 3б клас рецитираха и други популярни стихове за Левски.

Венци цветя на признателност пред паметника поднесоха кметът Община Тутракан д-р Димитър Стефанов и зам.-кметът Цветелина Георгиева, а също и от Общински съвет-Тутракан, Историческия музей, СУ „Йордан Йовков“, НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1873 г.”, Обединен комитет „Васил Левски”-Тутракан, общинските ръководства на политически партии ГЕРБ, БСП и ДПС.

Възпоменателно събитие се проведе и пред паметника на Васил Левски в едноименния парк. Там участваха ученици СУ „Христо Ботев“ и Клуб „Млади възрожденци“, които изпълниха песни и стихове за Апостола.

Събитието бе уважено от зам.-кметовете Васил Дойнов и Милен Маринов, председателя на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, представители на политически партии и граждани. Те поднесоха венци и цветя в знак на почит към делото на великия български революционер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе