Акция срещу шофирането под въздействие на алкохол и дрога в Силистра (СНИМКИ)

Съвместна акция под наслов „Без алкохол и дрога на пътя! Животът е безценен!“ проведоха днес активисти на Общинския съвет по наркотичните вещества (ОбСНВ) и полицейски служители в Силистра. Децата са ученици от различни училища и в качеството на доброволци в Клуба по превенция на зависимостите са активни участници в дейностите на Съвета, председателстван от зам.-кмета по хуманитарните дейности Стилиян Стойчев.

На два възлови пътни участъка в областния град децата раздаваха брошури и информационни материали с превантивен характер на водачи и пътници в преминаващите автомобили. За безопасността им се грижеха полицейски служители, които със свои послания към водачите също се включиха в кампанията.

Днешната акция е част от кампанията „Независим от зависимостите“ на ОбСНВ и Превантивния информационен център, която се провежда през месец февруари – Месецът на трезвеността.

Началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров, който лично присъства на събитието, поздрави доброволците и организаторите за активната им роля в областта на превенцията. Той ги увери в безусловната подкрепа на местната полиция във всяка инициатива, насочена срещу употребата на забранени субстанции.

Само през първия месец на 2024 г. контролните органи на ОДМВР-Силистра са установили 7 случая на шофиране под въздействие на дрога и 18 случая на управление на МПС след употреба на алкохол.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе