Практическо занятие за повишаване на професионалната компетентност на полицейските служители днес в Силистра

Служители с полицейски правомощия на ОДМВР-Силистра и Районните управления в областния град, Дулово и Тутракан днес преминаха пореден етап на обучение за повишаване на професионалната им компетентност.

Обучението се проведе под ръководството на инструктори от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ – МВР,  и премина на  два етапа – теоретичен и практически.

В първата част бяха разгледани въпроси, свързани с нормативната база, тактиката по прилагане на полицейските правомощия, правата на задържаните лица, реда за употреба на физическа сила, помощни средства и оръжие, принудителното спиране на превозни средства, действия при неподчинение и похвати за задържане, лична защита и др.

Практическото занятие се проведе на площадка извън града, където, разпределени в екипи, служителите приложиха в действие теоретичните знания. Бяха  проиграни ситуации, свързани с принудително спиране на МПС, принудително извеждане и задържане на водач, който не се подчинява и оказва съпротива на полицейските органи, различни тактики за неутрализиране и задържане на лица.

Активното обучение на полицейските служители се провежда по разпореждане на ръководството на МВР. Целта е да се повиши максимално професионалната им квалификация, практическите им умения и подготвеност за адекватна реакция в кризисни ситуации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе