Събраха 8 500 лв. на благотворителен базар в помощ на Николай Караджов

Голям благотворителен коледен базар събра тутраканци в парк „Христо Ботев“ обединени от каузата за лечението на пострадалия от катастрофа Николай Караджов. Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности бяха събрали рекорден брой участници в базара – представители на културни, социални и образователни институции с щандове отрупани с коледни украшения, сладки, топли напитки и музика.

За доброто настроение се погрижиха децата от певческите групи на г-жа Доротея Бальовска, а коледния базар бе открит от Васил Дойнов – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“. Дойнов благодари от името на кмета д-р Димитър Стефанов и пожела да се множат добрите дела. Благотворителната кауза „зарази“ учениците и от двете училища „Христо Ботев“ и „Йордан Йовков“. Дни преди събитието учениците от 4а клас „Мечтатели“ от СУ „Хр. Ботев“ увлякоха своите съученици от цялото училище. Няколко дни в СУ „Й. Йовков“ в класните стаи на 4а и 4б клас учениците организираха различни благотворителни акции. Причината е, че Николай Караджов е баща на техния съученик Мартин, който участва в подкрепа на баща си в конкурса „За него – Живота – направил бих всичко“ организиран от ОУ „Никола Вапцаров“, гр. Силистра и се класира на второ място с есе посветено на баща му.

В края на деня комисия провери кутиите за дарения и обяви сумата от 8500 лв. събрани само за един ден от добрите хора на Тутракан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе