ЦКО-Силистра проведе втори тренинг с педагогически специалисти с екипа на ПМГ “Св. Климент Охридски“

„Време за плюсове. Умения за прибавяне“, версия 2.0, беше темата на второто от серия обучения с педагогически специалисти от Силистра, реализирана от Центъра за кариерно ориентиране в областния град. Участие в него взеха педагозите на ПМГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Силистра.

сили

Обучител на събитието е Стела Павлова – кариерен консултант от 2012 г., която е част от Центъра от самото му създаване. Съчетавайки знанията и професионалната си практика по отношение на кариерно ориентиране, педагогически умения и психологически похвати, тя даде възможност на участващите в тренинга да прибавят към своето личностно опознаване богата информация, свързана с удовлетворение на базови потребности, ценностна система (отношения / работна среда / Аз), персонален стил (меки умения, способности).

Професионалната роля на педагогическия специалист– характеристики, проявление, силни страни и особености пък беше разгледана метафорично през друга професионална характеристика.

Партньорство и екипност, профилактика на бърнаут и стилове, които проявява личността по време на конфликтност, бяха част от темите във втория обучителен ден.

Благодарение и на изнесения извън работната среда подход на работа се осигури откъсване от рутинното с привнесен уелнес комфорт.

Екипът на ЦКО – Силистра изказва благодарности към управителя и собствениците на хотел “Casa di Fiore” – Кранево, които направиха възможно усещането за спокойствие и организираност дори и при бедствени ситуации. Заедно с Кремена Петрова – кариерен консултант и технически и креативен съпорт на тренинга успяха да осигурят  топлина, работа на свещи и най-вече възможност да се реализират всички заложени дейности и упражнения в тренинга, като не се създава излишно напрежение и дискомфорт за обучаващите се. Имаше време и за лични плюсове и прибавяне на добавена стойност от преживяването в личен и професионален план за участниците.

Тренингът се проведе само ден след като ПМГ “Св. Климент Охридски” – Силистра отбеляза своя Патронен празник на 24.11.2023 г.

Екипът на Центъра за кариерно ориентиране успя да предложи този формат на тренинг и на други екипи от училища и детски градини в града като превантивен подход за работа със себе си и междуличностните отношения в работната среда на педагогическите специалисти. Скоро се задава и следващата среща с педагози.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе