Областният управител на Силистра поздрави хореографа Александър Караколев с предстоящото откриване на Танцова зала „Истър“

Областният управител на област Силистра Минчо Йорданов поздрави хореографа Александър Караколев с предстоящото откриване на Танцова зала „Истър“.

В специалния поздравителен адрес се казва: „Уважаеми господин Караколев, поздравявам Ви с откриването на най-новата придобивка за фолклористите от град Силистра, разширяваща възможността за хора от различни поколения и особено за подрастващите да получат първите си уроци по български народни танци, наследени от вековете. Желая успешна реализация на всички Ваши предварителни намерения в стремежа си да се реализирате като хореограф и ръководител на танцови групи, които да показват на света неповторими образци от съкровищницата на българското народно творчество“.

Срещата с нейния инициатор бе навръх рождения ден на възпитаника на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в град Котел, настоящ студент в Академия за музикално, танцово и изпълнителско изкуство в град Пловдив. Под ръководството му вече репетират деца и силистренци от различни възрасти. В ход е и реализацията на идеи за обучение в почивни дни също на деца, но в други характерни за възрастта им области.

Областният управител на област Силистра Минчо Йорданов поздрави хореографа Александър Караколев с предстоящото откриване…

Posted by Jordan Georgiev on Thursday, November 30, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе