Две читалища от Тутраканско с общ Международен кулинарен конкурс „Коледна традиционна вечеря“

НЧ “Светлина – 1941 г.“ – с. Преславци и НЧ “Искра – 1928 г.“ – с. Цар Самуил организират за четвърти път Международен кулинарен конкурс за снимка с рецепта на “Коледна традиционна вечеря“. Идеята: „Заедно да запазим и предадем българските традиции от коледната традиционна вечеря, като сготвим по-автентична рецепта и я споделим с всички! За поредна година Ви приветстваме да бъдете посланици на българските традиции, като създадем мост на кулинарното наследство от миналото . Включи се в кулинарния конкурс, покажи ни своята рецепта с автентични български продукти“

ЦЕЛ НА КОНКУРСА:
– Да се представи пъстротата на българската кухня и традицията при приготвянето на автентични рецепти.
– Да предадем и разпространим автентичното кулинарно наследство на българина.
– Да стимулира издирването и съхраняването на автентични рецепти характерни за населените места от различните фолклорни области .
– Да популяризира българските кулинарни традиции в страната и извън пределите на България.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:
За да се включиш в конкурса е необходимо да ни изпратиш автентична рецепта и снимка на поднесено и аранжирано готово ястие (минимум 2MB), което трябва да отговаря на коледната традиция!

В конкурса могат да участват всички граждани, културни институции, училища, детски градини и клубове без ограничения на възрастовата граница и без такса за участие.

Онлайн конкурсът „Коледна традиционна вечеря“ започна на 22.11.2023 г. и приключва на 27.12.2023 г. в 17.00 ч. Всяка от изпратените снимки с рецепта трябва да бъде придружена от ясно изписани: име и фамилия на участника, възраст, училище/школа, град/село, област, точен адрес (улица, номер, блок/вход и тн.), ръководител/родител, имейл и телефон за връзка.

Вашите предложения може да изпращате на имейл адрес: [email protected]. Крайна дата за участие – 27.12.2023 г. в 17.00 ч. След валидиране на правото на участие съгласно критериите на конкурса тричленно жури ще избере 3 (три) рецепти, които най-добре пресъздават концепцията за традиционно българско ястие.

ОРГАНИЗАЦИЯ: НЧ “Искра – 1928 г.“ с. Цар Самуил; НЧ “Светлина – 1941 г.“ с. Преславци. Награждаването е с плакет и грамота за 1, 2 и 3 място. Спечелилите участници ще бъдат обявени на 3.01.2024г . във Facebook-страницата на Международен кулинарен конкурс „Коледна традиционна вечеря“п(https://www.facebook.com/profile.php?id=100076075936887&locale=bg_BG). Всички, които се включат в конкурса, ще получат по имейл похвални грамоти за участие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе