Съдът и ученическият парламент в Силистра сложиха началото на съвместно сътрудничество

Днес, 23 ноември 2023 година бе поставено началото на сътрудничеството между Окръжен съд-Силистра и Ученически парламент-Силистра.

Инициативата бе осъществена по идея на съдия Пламен Неделчев-Председател на Окръжен съд-Силистра, а организацията от страна на парламентаристите бе осъществено от Светлозара Ковачева – Председател на Ученически парламент-Силистра.

Съдия Неделчев приветства гостите с пожелание началото на сътрудничеството да има успешно продължение в бъдеще:

„Днес сте тук в качеството на изявени местни парламентаристи, пред които ще представим възможностите за участие в инициативите на Окръжен и Районен съд-Силистра по Образователната програма, начина на провеждане, както и темите, които развиваме в лекциите.

Общата ни цел с Вас е повече ученици и преподаватели да научат за образователните инициативи на съдилищата. Темите представяме по много интересен, адаптиран и достъпен начин, така, че да ни разберат. Даваме интересни примери от практиката си, отговаряме на възникнали въпроси и се стараем знанията да са полезни в ежедневието на учениците.

Като представители на Ученическият парламент, Вие общувате с много ученици и ще имате възможност да им разкажете наученото днес, да споделите впечатленията си, и да ги насърчите да ни посетят.

Все по-голяма е необходимостта от правни знания в ежедневието и ние, съдиите и участниците в програмата, ще се радваме да постигнем успех сред учениците от всички възрасти.“-каза в обръщението си към младите парламентаристи съдия Неделчев.

Всички ученици участваха активно като задаваха въпроси и слушаха с интерес отговорите. Те споделиха, че дискусията е била много вълнуваща и полезна за тях, ще разкажат на съучениците си за възможността да участват в Програмата, и с интерес ще се включат в нови съвместни мероприятия.

Срещата приключи с благодарност към представителите на Ученическия парламент, че са оценили възможността за полезна и интересна съвместна дейност по правни теми.

Учениците се снимаха в съдебната зала, получиха Конституция на Република България и образователни материали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе