Тестваха взаимодействието между институциите в пожарно занятие

Пожаро-тактическо занятие тества взаимодействието между институциите при гасене на пожар в сухи треви и горски масиви. Тренировката се проведе днес в близост до Контролно-пропускателния пункт на територията община Кайнарджа. В нея се включиха екипи на РСПБЗС-Силистра, Противопожарен участък – Кайнарджа, Доброволното формирование на общината и служители на Държавното горско стопанство. Занятието имаше и за цел да усъвършенства уменията по ръководство, организация и привличане на сили и средства за гасене на големи и сложни по развитие пожари.

Под ръководството на главен инспектор Людмил Карагинев, началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност“ в Районната служба, беше разиграна ситуация на овладяване на голям горски пожар, възникнал след запалване на суха растителност. Взаимодействайки помежду си, огнеборци, доброволци и горски служители изпълниха комплекс от задачи, за да се справят със ситуацията.

Пет пъти от началото на 2023 г. доброволците от формированието на община Кайнарджа са участвали в реални гасителни действия при овладяване на пожари редом с екипите на РСПБЗН-Силистра. За осъществяване на дейността си те разполагат с високопроходим автомобил, осигурен от общината. Формированието е създадено в края на 2012 г. и към момента наброява 10 души.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе