Огнеборци проиграха пожаро-тактическо занятие в хотелски комплекс в Силистра

 Два екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Силистра се включиха в пожаро-тактическо занятие, целящо да тества готовността за бърза и адекватна реакция в случай на пожар в хотелски комплекс днес в областния център.

Според сценария, точно в 10:00 часа те се отзоваха на сигнал за възникнало запалване в кухненския блок на хотела, силно задимяване и пострадал работник. Със специална екипировка заради наличието на дим огнеборците за кратко време успяха да овладеят пожара с помощта на изградените две гасителни линии. С носилка извън сградата бе изведен и обгазения работник и след оказана от пожарникарите първа долекарска помощ насочен за последващо лечение.

Ръководител на занятието бе главен инспектор Людмил Карагинев, който е началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност“ в РСПБЗН-Силистра. Той даде положителна оценка за постигнатите от занятието цели – повишаване на ефективността на взаимодействие между екипите на пожарната служба и персонала на хотела при възникване на произшествия от подобен характер, както и усъвършенстване на организацията и ръководството на силите и средствата на Районната служба при овладяване на кризи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе