Поредна победа в Русе на световен турнир по танци за Илия Добрев от Силистра с партньорка от Украйна

Силистренецът Илия Добрев и неговата партньорка Дария Посипай (на снимката в синьо) от Украйна победиха на турнира в град Русе: RS Standart WDSF Rousse Open ’23, който бе проведен наскоро в най-големия български крайдунавски град (www.worlddancesport.org/Event/Competition/International-Open-Ruse-23751/Adult-Standard-60280/Ranking). На финала в състезанието с най-висок ранг конкуренцията им бе от представители на 6 страни, включително още една танцова двойка от България. Българо-украинската дойка се състезава от името на България, но провежда своята подготовка в Любляна – Република Словения.

Според сайта на в. 24 часа по публикация в предварителен план: Международния турнир по спортни танци WDSF, проведен в спортна зала „Арена Русе,” е 37-мо издание. Организатори: Спортен клуб „Настроение” и община Русе. Състезанието е Купата на кмета на общината и е в официалния спортен календар на Българска федерация по спортни танци и в официалния спортен календар на Световна федерация по спортни танци. Участвали са над 400 от 14 държави, включително и от Топ 50, като съдиите са от 15 националности. От българска страна участници са били състезатели, картотекирани във Федерацията за 2023 година.

През лятото в Китай бе световното първенство по спортни танци, в което Илия и партньорката му заеха 21 място от общо 62 двойки, а скоро след това в първия кръг от Големия шлем са на 20-о място от 124 участващи двойки. Отскоро Илия, чийто път започна в родния му град, е сред официалните представители на определен марков фрак, предназначен за бални танци.

https://jordansilistra.blogspot.com/2023/10/blog-post_69.htmlВЕРСИНАЖ: Поредна победа в Русе на световен турнир по…

Posted by Jordan Georgiev on Thursday, October 26, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе