1 621.20 лв. e сумата, събрана от проведения тези дни базар на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ – Силистра

1 621.20 лв. e сумата, събрана от проведения тези дни базар на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ – Силистра. Плюс още 135 лева от общност на англичани, приятели на силистренската организация. Базарът стана факт в павилиона в центъра на града и бе с благотворителна цел: събиране на средства за отоплителна система в централния офис на ул. „никола Вапцаров“ №55. В основата на базара: разнообразие от ръчно изработени артикули, детски зимни якета и дрехи, меки играчки.

Проявата, в която активно участва и британката Бернадет Легет (на снимката е вляво, заедно с Галя Иванова – юрист на Сдружението), не бе първа по рода си, но няма да е и последна. Търсят се партньори за осъществяване на намеренията в полза на единствената по рода си в област Силистра неправителствена организация, създадена преди малко повече от 20 години.

Тя осъществява четири социални услуги, сред които и като делегирана държавна дейност, други по проекти, а в някои случаи и със собствени средства. Базарът бе посетен от много граждани, сред които кандидати за кмет на община Силистра и за общински съветници, както и от представители на община Силистра.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе