НЧ „Дочо Михайлов“ подкрепи празника „30 години на ЗК „Мотор 93″ – село Бабук“ и Празника на плодородието

Десети юбилеен Празник на плодородието! 30 години на ЗК „МОТОР 93” – с. Бабук, Община Силистра, в което членове са 1 500 собственици на земя, а обработваните ниви са над 24 000 декара за зърнени, технически и фуражни култури. В ход е реализацията на идея за въвеждането на поливно земеделие. Кооперацията, която е №1 в страната за 2011 година – тогава с председател Енчо Димитров, подпомага развитието на културата и образованието в селото.

С празнични думи към присъстващите на площада пред читалището се обърна председателят на кооперацията Ненко Лесев – член на УС на ОблС – Силистра към СЗК, както и в Националния съвет. В организацията на празника освен ЗК „Мотор-93” взеха участие постоянните им партньори от селото-Кметство с. Бабук, НЧ „Дочо Михайлов-1906” и Клубът на инвалида и пенсионера. Цялата инициатива се реализира с любезното съдействие на община Силистра, като проявата за Празника на плодородието е част и от Областния културен календар.

Богатата културна програма започна с изложение на добруджанското плодородие и с изложба на ръкоделия. В концертната част се включиха известният и обичан в цялата страна Танцов състав за автентични народни танци при НЧ „Дочо Михайлов-1906” с ръководител Нено Петров и певческите групи към читалището. Групата за автентични песни и обичаи към Клуба на инвалида и пенсионера също поднесе своя поздрав.

С много аплодисменти бяха посрещнати и емоционалните изпълнения на Ансамбъл „Ритъм” към НЧ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Силистра с главен художествен ръководител Росен Атанасов. А накрая със завладяващите си песни гост певицата Юнона покани всички на хорото.

По текст и снимки във Фейсбук на Николинка Николова

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе