Полицаи проведоха занятие по пътна безопасност в детска градина в Силистра

В празник се превърна занятието по пътна безопасност в Детска градина „Ян Бибиян“ днес в Силистра. Гости на децата бяха инспекторите от група „Териториална полиция“ при РУ-Силистра Мария Григорова и Петър Хотинов. Под тяхно ръководство малчуганите си припомниха най-важните правила за безрисково поведение на пътя и с ентусиазъм демонстрираха уменията си на изградената в градината специална тематична площадка.

По време на занятието стана ясно, че децата добре познават пътните знаци и са научили как е правилно да се пресича, да се кара велосипед и да се пътува в лек автомобил. Те с лекота откриха отговорите на зададените от полицаите гатанки и заедно с тях повториха правилата, които трябва да знае всяко дете, за да е в безопасност на пътя.

С песен за пътните знаци малчуганите поздравиха полицейските служители, а след това с интерес разгледаха помощните средства, с които си служат, и си направиха снимки за спомен.

Беседи по пътна безопасност се провеждат в началото на всяка учебна година от служители на ОДМВР-Силистра в детските градини и училищата в областта. Инициативата се осъществява в рамките на полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“ в партньорство с Регионалното управление на образованието в града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе