Над 20 пожара горяха в област Силистра за три дни

На 22 сигнала за пожари са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област в периода 20 – 23 октомври.

След небрежна работа с огън изгорели 400 дка овощна градина в района на село Цар Самуил. Пожарът възникнал на 21 октомври около 14:30 часа и е погасен от екип на РСПБЗН-Тутракан, спасени са 50 дка овошки.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху стопански навес и го унищожил. Произшествието е станало на 22 октомври около 13:15 часа в село Татарица. С помощта на съседи пристигналият на адреса противопожарен екип потушил пожара, преди да обхване близката къща.

Лек автомобил изгорял по ул. „Сакар планина“ в Тутракан на 21 октомври. Екип на местната противопожарна служба се отзовал на сигнал, получен в 20:20 часа, и загасил пожара. Причината за произшествието е техническа неизправност.

Огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа и доброволното формирование на общината загасили низов горски пожар в землището на село Голеш. Огънят пламнал на 21 октомври около 17:15 часа поради човешка небрежност и обхванал суха ниска растителност. Щети не са допуснати, спасени са 350 дка смесена гора.

Низов горски пожар загасили пожарникари от Участък – Главиница и двама горски служители. Произшествието е станало на 22 октомври около 19:30 часа в близост до село Подлес. Запалено стърнище подпалило суха трева в гората, но със съвместните усилия на огнеборци и горски работници пожарът бил потушен, а гората спасена.

Други 17 пожара са потушени от екипи на противопожарните звена в областта в периода 20 – 23 октомври. Горели са отпадъци, сухи треви и стърнища. Няма материални щети, спасена е къща в село Калипетрово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе