Почти е готово тържището в полза на местните овощари и зеленчукопроизводители в Главиница

Дългогодишната идея за изграждане на тържище в полза на местните овощари и зеленчукопроизводители в Община Главиница е на финалната права.

Справките сочат, че на територията на Община Главиница се отглеждат над 3000 дка кайсии и над 1000 дка сливи, както и различни други плодове и зеленчуци.

Години наред сме свидетели как производителите на плодове и зеленчуци не успяват да реализират или продават на безценица своята продукция, поради липса на пазари и достъпни тържища. Нашата цел е местните производители да бъдат откриваеми за търговци и купувачи, затова сме избрали ключово място за изграждане на тържището.

Определеният за целта терен се намира в село Зафирово до бензиностанция „Петрол“, с лице към републиканския път от град Силистра за град Русе. Теренът вече е пригоден за целта, като е постлан с камък, заграден с ограда, осветен с модерно осветление и снабден с сергии/тараби, които следва да послужат на нашите производители за поставяне на съответната продукция.

Предстои да се изготви справочна информация на производителите за културите, които отглеждат, площи и евентуални количества, местоположение, както и контакти с тях.

Предвид непосредствената близост на големите румънски пазари в град Букурещ и за привличане на техните търговци, вече са наети билборди, на които с цел по-бързото популяризиране на тържището, ще поставим рекламни материали и на румънски език.

Уверяваме местните земеделски производители, че Община Главиница няма да щади сили и средства за подпомагане на местната икономика и земеделците винаги могат да търся съдействието й.

Дългогодишната идея за изграждане на тържище в полза на местните овощари и зеленчукопроизводители е на финалната…

Posted by Община Главиница – Municipality of Glavinitsa on Friday, October 20, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе