Ранна диагностика на сърдечно-съдовите и онкологични заболявания – основа на проект на МБАЛ-Тутракан

„МБАЛ-Тутракан” кандидатства като водещ партньор по Процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ открита от Министерство на регионалното развитие и благоустройството с проект с наименование „Подобряване възможностите за ранна диагностика на сърдечно-съдовите заболявания в област Силистра”, а Община Тутракан като едноличен собственик на болницата е партньор и делегира права на Управителя на здравното заведение да представлява дружеството по горепосочената процедура.

Главната цел е, чрез този проект Многопрофилната болница в Тутракан да се снабди с апаратура за подобряване възможностите за ранна диагностика на сърдечно-съдовите и онкологични заболявания.

„По този проект ще се смени скенера, който е вече на 10 години – посочи управителят на здравното заведение д-р Богомил Бойчев. – Ще се вземат два нови ехографа – висок клас, за нуждите на Отделението по образна диагностика и за нуждите на Отделението по вътрешни болести, конкретно Кардиология, защото новата Програма на регионалното министерство е насочена към лечение и обхващане на пациенти със сърдечносъдови и онкологични заболявания. И в този аспект, ние имаме нужда от точно такива апарати. Разбира се, включили сме също електрокардиографи, холтери.
Освен това, ще се реновират зелените площи около болницата, което е моя отдавнашна мечта, защото болницата е разположена на толкова прекрасно място, и реално тази площ в момента е неизползваема“.

Ранна диагностика на сърдечно-съдовите и онкологични заболявания – основа на проект на МБАЛ-Тутракан„МБАЛ-Тутракан”…

Posted by МБАЛ Тутракан on Saturday, October 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе