Огнеборците в Силстренско спасиха няколко къщи от пожари

Екип на РСПБЗН-Силистра загасил пожар в лятна кухня в областния град, възникнал на 8 октомври около 14:15 часа. Запалването тръгнало от неизправна туристическа газова бутилка и освен нея, изгорели две готварски печки и се опушили 30 кв.м стени. След намесата на огнеборците е спасена къщата.

Запалени отпадъци в метален контейнер станали причина за пожар в частен имот в село Върбино на 8 октомври около 05:40 часа. Изгорял сайвант за животни, но са спасени две къщи, след като огнеборци от РСПБЗН-Дулово потушили пожара.

Други 12 пожара, възникнали в периода 6 – 9 октомври, са потушени от екипи на противопожарните звена в областта. Горели са сухи треви, стърнища и отпадъци. Няма материални щети, освен пластмасов контейнер за смет, изгорял в Тутракан. Спасени са къщи в село Калипетрово и село Смилец, полезащитен пояс край село Майор Ценович, широколистна гора край село Окорш. При потушаване на пожар в стърнище край село Нова Черна, разраснал се бързо заради силния вятър, помощ на огнеборците е оказал местен земеделски производител с трактор.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе