Над 500 ястия от 16 участници в кулинарния фестивал в Сребърна

Премина 9-ото издание „Гозбите на Добруджа“ – Сребърна 2023 с председател на журито етнологът д-р Йордан Касабов. Проявата е част от Областния и от общинския културни календари. Над 500 ястия по традиция участваха в кулинарния празник с 16 индивидуални и групови майстори от България и Румъния. Те получиха грамоти и награди, осигурени от организаторите, включително инициатора НЧ “Възраждане-1940” и едноименното кметство в с. Сребърна начело с кмета Георги Иванов, който е и председател на читалищното настоятелство.

Специален поздрав със свой адрес до участниците отправи областният управител Минчо Йорданов:

„Поздравявам Ви с провеждането на поредното издание на първия по рода си в област Силистра фестивал, събиращ с кулинарна цел представители от различни населени места от Добруджа, включително от съседна Румъния.

Всички Вие отново показвате майсторство в подготовката на ястия в съвременен вид по запазени във времето указания на нашите предци. Пожелавам на всеки от Вас да се изяви по най-достоен начин пред журито и публиката както с гозбите, така и с артистичните програми на сцената пред читалището в село Сребърна – инициатор на проявата със запазено място в Областния културен календар на Крайдунавска Добруджа“. На снимката: наградените участници заедно журито и с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе