Ротарианец от Грузия ще навърти близо 10 000 км из Европа, за да събере четвърт милион долара за борбата с полиомиелита

Ротарианец от Грузия ще навърти близо 10 000 км из Европа, за да събере четвърт милион долара за борбата с полиомиелита преди 24.10., когато е Световният EndPolio ден. На 4.10 той ще прекоси България със спирка в град Стара Загора. В предишни години ротарианските клубове от Силистра и Тутракан неведнъж са участвали със свои вноски в подкрепа на инициативата – както е известно Ротари Интернешинъл е партньор в начинанието, заедно със световно известни фондации.

Става дума за г-н Башар Асфур – член на Ротари клуб Тбилиси, самият той оцелял от полиомиелит, впуснал се през септември в забележително приключение с амбициозна благородна цел – да се застъпи за изкореняването на полиомиелита в световен мащаб, събирайки средства за това.

Проектът, наречен сполучливо „Моето пътуване към End Polio“, се осъществява с подкрепата на влиятелни фигури в Ротари Интернешънъл, включително от президента на най-голямата хуманитарна организация в света, от неговия наследник на поста за следващата ротарианска година, както също от управителите в момента на европейските ротариански области, включително област България – Дистрикт 2482. Пътуването стартира в Берлин и обхваща 16 европейски държави, сред които са Германия, Холандия, Белгия, Швейцария, Италия, Гърция, Турция, България, Румъния, Сърбия, Унгария, Хърватия, Словения, Австрия и Чешката република.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе