Поредни високи отличия за непрофесионалния театрален състав на НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ – Алфатар

С последният си спектакъл “Представянето на „Хамлет“ в село Долно Туткаво“ от Иво Брешан с режисьор – Петър Чапкънов взеха участие в 26-тия фестивал на комедийните театри „Велко Кънев“ Тополовград 2023 г. и във Фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка – Лом 2023.

В ХХVI международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”- Тополовград 2023 под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова участваха 19 любителски театрални състава от България и български театри от Сърбия, Канада, Италия, Република Молдова, Република Украйна.

Театралният състав към НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ гр. Алфатар е отличен с награда за „Най-добра поддържаща женска роля“ на д-р Янка Господинова за ролята си на Мара Мераклийката.

В 16-ото издание на Фестивал на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка – Лом 2023 участваха 19 театрални състава от Суворово, Алфатар, Ботевград, Белоградчик, Раковица, София, Сопот, Брезово, Исперих, Самоков, Костинброд, Драганово, Пазарджик, Телиш, Златица, Габрово, Ябланица, Белене и Лом. Фестивала е под знака на 200-годишнина от рождението на Кръстьо Пишурка – видния учител, театрален деец, преводач, поет и народен будител, първия български режисьор и най-големия просветител на Северозапада.

Театралният състав към НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ гр. Алфатар е отличен с три награди:

– Награда на театралния състав за постановката на „Представянето на „Хамлет” в село Долно Туткаво” от Иво Брешан, режисьор Петър Чапкънов.
– Награда за най-добра женска роля – д-р Янка Господинова за ролята на Мара Мераклийката.
– Награда за най-добра мъжка роля – Стоян Златев за ролята на Симака.

Поздравяваме всички актьори и техния режисьор за енергията, професионализма и духа, които всеки един от тях е вложил в изграждането на своята роля.

Пожелаваме на театрален колектив от Алфатар да твори и още дълги години да радва публиката с чудесията, наречена театър.

Поредните високи отличия за непрофесионалния театрален състав на НЧ "Йордан Йовков – 1894г." гр. Алфатар, чиито актьори…

Posted by Община Алфатар on Monday, October 2, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе