Кръгла маса за популяризиране на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца в Силистра

На 27 септември 2023 в Силистра се проведе кръгла маса за популяризиране на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години на Министерството на здравеопазването, която се изпълнява съвместно с БЗС и МОН.

Тема на събитието бе кампанията за „Безплатна силанизация на първите постоянни дъвкателни зъби на децата“. Приветствия към гостите и участващите стоматолози поднесе г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“.

Д-р Борислав Миланов – секретар на Български зъболекарски съюз, д-р Мария Димитрова – координатор по НППОЗД за Силистренска област, стоматолозите, които са ангажирани с изпълнение на Програмата в нашата област, заинтересовани родители и граждани, говориха за профилактиката на оралните заболявания на децата и провеждане на силанизацията на първите постоянни дъвкателни зъби на деца от 5 до 8 години.

Силистра е определен от МЗ за един от десетте града, в които през 2023 г. се провежда кръгла маса за популяризиране на Програмата, оповестяване сред широката общественост на резултатите от епидемиологичното проучване, както и резултатите от провежданите дейности по програмата досега.

Днес в Силистра се проведе кръгла маса за популяризиране на Национална програма за профилактика на оралните заболявания…

Posted by Община Силистра on Wednesday, September 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе