СДС-Силистра ще участва в „Местни избори – 2023“ със самостоятелна съветническа листа

Наскоро  в град Силистра ПП СДС преучреди своя общински клуб с близо тридесет членове, с тенденция на нарастване в навечерието на „Местни избори – 2023“, в които партията ще участва със самостоятелна листа от кандидати за общински съветници. По този начин се  дава сериозна заявка за възвръщането на партията със свои представители в органа за местно самоуправление – Общински съвет – Силистра, както и в обществено-политическия живот на община Силистра, респективно и в областта!

Очакванията са листата за общински съветници, сред които и хора с доказани в своята професионална област качества, да привлече вниманието и на други авторитетни личности, както и на широк кръг от избиратели. Местният парламент има необходимост от автентични представители на СДС – партията, която първа застана в България зад знамето на демокрацията след политическите промени преди повече от три десетилетия В миналото ПП СДС е имала на два пъти кметове на община Силистра, както и в продължение на няколко мандата е била с трайно присъствие в местния законодателен орган.

В мажоритарния кметски избор в община Силистра ПП СДС ще застане зад кандидата за кмет на община Силистра, както и зад кандидатите на партията за кметове на населени места на ПП ГЕРБ, по Решение на местната структура. За предстоящите избори вече е отворен за активисти и посетители Клуб на СДС, намиращ се на бул. „Македония“ №90, който работи от 15 до 20 ч., а след 29 септември, когато започне предизборната кампания – и в часовете преди обяд. След отриването на клуба, на което гостува д-р Янко Станев – заместник-председател на централата на СДС в София, той написа в профила си във Фейсбук: „И в Силистра имаме клуб на СДС. Да е честито и успех на изборите!“.

По повод откриването лидерът на местната структура на СДС в Силистра Красимир Димитров заяви в присъствието на д-р Станев и на народния представител от СДС Медиха Хамза: „Благодаря Ви, приятели и съмишленици, България има нужда от СДС и от Вас!  Форматът на Европейската народна партия, като модел за сътрудничество на десните партии и на дясноцентристкия модел на развитие на България, е без алтернатива. Нашата цел е да увеличим приноса си в политиката на местно и на национално ниво. Заедно ще успеем да сбъднем мечтите на своите деца, родители съмишленици и приятели. Пред нас стои предизвикателството да успеем на местните избори и съм убеден, че заедно ще постигнем добри резултати, каквито не сме имали през последните години“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе