Откриха учебната година в Главиница

15 септември е особено вълнуващ ден в календара на всяко българско училище, както и на всяка детска градина. Ден на ново начало, скъп празник, изпълнен със светли очаквания и вяра в бъдещето.
Специално внимание в празничния ден бе отредено на откриването на новата сграда на Средно училище „Васил Левски“ гр. Главиница. То освен, че даде начало на новата учебна година, отбеляза 120 години от създаването му.

Нефие Раим-Директор на СУ „Васил Левски“ с много вълнение приветства присъстващите и каза, че това е истински подарък за децата и техните родители и е дълго чакано събитие за всички. Отправи благодарности на всички, които са подкрепили създаването на най-новото, модерно и перспективно училище в Община Главиница. В знак на признателност от педагогическия колектив имаше специален поздрав за Кмета на Община Главиница- Неждет Джевдет.

По стар български обичай, за да върви по вода животът в училище, директорката даде старт на новата учебна година менче с вода, питка и сол.

На празнично тържество присъстваха: г-жа Сузан Акиф – заместник-кмет на Община Главиница, г-жа Иванка Сярова-зам.-кмет „Социални дейности и образование“ г-н Ашкън Салим, г-жа Габриела Миткова – началник на Регионално управление образование гр. Силистра, г-жа Пепа Лазарова – началник отдел „Организационно – методическа дейност и контрол“ в Регионално управление образование гр. Силистра, д-р Тодор Тодоров – бизнесмен в област Силистра, г-н Михаил Кирязов – областен координатор на синдиката на българските учители, общински съветници към община Главиница, кметове на населени места в община Главиница; директори на училища и детски градини в област Силистра, бивши учители пенсионери.

15 септември е особено вълнуващ ден в календара на всяко българско училище, както и на всяка детска градина. Ден на ново…

Posted by Община Главиница – Municipality of Glavinitsa on Friday, September 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе