Защо надписът „Silistra“ е ръждив и така ли ще остане?

Десетки граждани си задават въпроса след като се появи надписа „Silistra“ в центъра на града защо изглеждат по този начин и дали така ще останат. Ето и отговорът на въпроса, директно от дарителите от фирма Елика Процесинг ООД.

Вече над две години служители влагат енергия, ентусиазъм и инвестират лично време, за да обединят различия и да създадат съвременния арт монумент, който има за цел както да допринася за открояване на местната идентичност, така и да ангажира. По време на работата са се провели няколко срещи между представители на местната власт и ELICA Group, съставиха се работни групи, правиха се проучвания, извършваха се огледи, инженерни проекти, графични визуализации, правеха се изчисления и тестове.

Табелата SILISTRA е проектирана, изработена и монтирана от служителите на ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ ООД със съдействието и подкрепата на община Силистра. Тя е подарък за всички граждани и гости на Силистра по случай 30 годишния юбилей на ELICA Group.

Конструкцията е съставена от стоманени листи, които са покрити със специално лаково покритие. Тя е изработена така, че да бъде устойчива и едновременно да минимизира рисковете от нараняване. Буквите са разположени шахматно, за да е свободен достъпът между тях.

Концепцията за украса с естествено ръждясване символизира преходността на материалното, белезите на времето и това, че Силистра е устояла повече от 1900 години и ще продължи да е тук. Буквите IS са отличителни, за да формират Silistra is (Силистра е). Идеята е да се ангажират всички граждани и посетители в инициатива да споделят какво е за тях Силистра. Създадена е специална платформа, която може да се достъпи чрез сканиране на QR код.

Вярваме, че чрез възможността да се изразим свободно, заедно ще отключим същността и духа на нашия град.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СИЛИСТРА!😀🌷Силистра е любов!❤️Силистра е винаги в сърцата ни, където и да сме!🌎Силистра е дом,…

Posted by ELICA PROcessing on Thursday, September 14, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе