В област Силистра новата учебна година започна в 69 учебни заведения

В седемте общини на област Силистра учебната 2023-2024 година започна в 69 учебни заведения – детски градини, основни и средни училища, и в няколко ЦПРЛ.

До учениците и учителите Минчо Йорданов, областен управител на област Силистра, в свой специален поздравителен адрес заяви:

„Поздравявам Ви с новата 2023-2024 учебна година, която по традиция започва в средата на първия есенен месец на всяка година. Нека свещеното ехо от звука на старомодния училищен звънец, запомнен завинаги от безброй поколения българи, да бъде така необходимият камертон в сърцата ни, закърмени със стремежа към усвояване на различните науки. На учителите желая, независимо от обстоятелствата и предизвикателствата на съвремието ни, да продължат да бъдат всеотдайни към децата, които обучават, за да ги подготвят за живота по възможно най-добър начин. На учениците – да бъдат възможно най-внимателни в часовете, да общуват помежду си повече, отколкото с електронните устройства, за да запазят достатъчно много живи спомени от ученическите си години. На добър час в света на знанието!“.

Г-н Йорданов бе гост на тържеството в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в областния град, в което учат 454 ученици – негов директор е Георги Тончев. Заместник областният управител Илиян Великов участва в откриването на учебната година в единствената в областта езикова гимназия – ЕГ „Пейо Яворов“ с директор Магдалена Атанасова, в която от 8-ми до 12-и клас се учат малко над 300 ученици, като за първи път от години насам три са сформираните паралелки при осмокласниците.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе