Програма за празника на Силистра, 14 септември

Празничната програма в град Силистра на 14 септември /четвъртък/ 2023 година започна от 09.00 ч. в Катедрален храм „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел” с Божествена Архиерейска Света литургия, а от 10.30 ч. молебен за здраве и благоденствие на жителите на град Силистра. Те ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в съслужение с градското духовенство.

От 17.00 ч. в Зала 13 на Художествена галерия – Силистра ще се проведе Тържественото заседание на Общински съвет – Силистра.

Ден на отворените врати в Природонаучен музей – Сребърна с вход свободен за посещение.

От 18.00 часа в Дунавски парк – концерт на Градски духов оркестър.

Тържествената церемония, посветена на Празничните дни на град Силистра и Кръстовден – един от най–големите православни християнски празници, ще започне от 19.00 часа на 14 септември 2023 г. /четвъртък/ на площад „Свобода”.

Своя поздрав към гражданите и гостите на Силистра ще поднесе кметът на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов. На сцената на площад „Свобода“ талантливи изпълнители от Музикална студия „До ре ми“ с ръководител Бонка Скорчелиева ще поставят началото на празничния концерт. Той ще продължи с любимите български изпълнители Владимир Ампов – Графа и Deep Zone Project.
Празнични фойерверки ще осветят небето над Силистра.

За празник на града е определена датата 14 септември. Дата, на която се отбелязва един от най-големите православни християнски празници – Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен. Неслучайно празникът на Силистра има своите исторически основания, традиции и развитие във времето повече от 150 години. Най-старият известен панаир в Силистра е от периода около 1861 година.

Заповядайте на събитията на 14 септември 2023 г., посветени на Празника на град Силиста!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе