Откриха изложба „Колумбия: племето Коги“ с автор Иво Кудини

Снощи в зала 14 на Художествена галерия Силистра бе открита гостуваща фотографска изложба „Колумбия: племето Коги“ с автор Иво Кудини. Експозицията представя 31 кадъра от живота на директните наследници на Инките – хора от племето Коги.

Поздравления към автора поднесоха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам-.кметът г-жа Мария Недялкова, бивши преподаватели на автора, много негови приятели и съграждани, както и официалните делегации – гости на града ни в празничните дни.

Иво Кудини е роден в Силистра.

През годините той участва и получава отличия в множество национални и международни конкурси по фотография и аудио-визуални изкуства.

От 2012 година живее постоянно в САЩ където продължава да се усъвършенства и развива.

„Аз мисля че ние имаме по-голяма близост до хората Коги от колкото си представяме. По спомени от разкази на покойните ми баба и дядо, аз си спомням как те са ми разказвали за своето детство и детството на своите родители. Как са ходели боси и са имали само по една дреха, как са живеели в колиби изкопани в земята замазани с кал, как не са имали много. Всички тези разкази някак си оживяха пред мен когато посетих тези племена в Колумбия. Колкото и да обикалям и пътувам по света винаги ме впечатлява факта, че ние хората може да живеем на различни места по тази необятна планета на хиляди километри едни от други, развивайки се в различни култури, без нищо което да ни свързва и въпреки това ние си приличаме толкова много и с нищо не се различаваме от факта, че всички сме хора.“

Тази вечер в зала 14 на Художествена галерия Силистра бе открита гостуваща фотографска изложба "Колумбия: племето Коги"…

Posted by Община Силистра on Wednesday, September 13, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе