Кметът на Тутракан посрещна посланика на Куба

Кметът на Община Тутракан посрещна в кабинета си Нейно превъзходителство г-жа Мариета Гарсия Хордан – посланик на Куба и председателят на Националния съюз на трудовопроизводителните кооперации г-н Божидар Станчев, зам. председателят доц. д.н. Владислав Лазаров, г-н Георги Милчев, член на УС на НС на ТПК и инж. Веселин Дечев – РС на ТПК-Силистра.

Посещението е по покана на д-р Стефанов и е свързано с честването на 107-та годишнина от Тутраканската епопея. В изключително приятелска атмосфера премина разговорът. Н.пр. -жа Хордан прояви интерес към икономиката на Тутракан, към евентуални инвестиции от взаимен интерес.

Тя изтъкна традиционно добрите приятелски отношения между двата народа и сподели, че в Куба още помнят българските продукти. Д-р Стефанов разказа за историята на лодкостроенето в Тутракан и за съвременното производството на лодки и яхти,. Любопитно бе г-жа Хордан да разбере, че единствената фирма на Ватикана се намира в нашия град. Беше обсъдена възможността за нова делова визита на посланичката в най-близко бъдеше и задълбочаване на деловите контакти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе