За поредна година празник по повод Деня на градинаря в село Цар Асен

За поредна година празник по повод Деня на градинаря се проведе в с. Цар Асен. Организатор е кметство с. Цар Асен с кмет Драгомир Донков и НЧ „Успех – 1942“ с. Цар Асен с подкрепата на кмета на община Алфатар д-р Янка Господинова.

И тази година градинари от цялата община са обединили творческите си възможности вдъхновени от лятното многообразие и плодородие, показаха с гордост произведената от тях земеделска продукция. За изработването на уникалните фигури и форми е използвано всичко, което може да бъде открито през сезона.. Земеделците представиха своите причудливи плодове и зеленчуци традиционно отглеждани в нашия край, както пити, хляб, баници. Старанието в изработката на всичко, което може да се направи от брашно си пролича в голямото разнообразие от красота, традиция и българщина.

Участие в празника взеха 350 представители на всички читалища и пенсионерски клубове на територията на община Алфатар, ЦНСТПЛПР1 Алфатар, ЦНСТПЛПР2 Алфатар, ЦНСТПЛПР3 Алфатар, ДСХ Алфатар, ЦНСТ1 и ЦНСТ2, КЦД Алфатар, ЗС Цветанка Стоянова, ЗС Севдалин Георгиев, гости от с. Межден и с. Бабук.

Кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова поздрави всички участници за въображението и творчеството, с които са изработили своите красиви шедьоври и отбеляза, че с всяка изминала година изложбата става все по-богата, пъстра и красива. Пожела на всички присъстващи да продължат да творят със същото желание за радост на всички нас.

За доброто настроение на всички гости и участници в празника, по покана на кмета на общината се погрижи певеца Стефан Георгиев.

За поредна година празник по повод Деня на градинаря се проведе в с. Цар Асен. Организатор е кметство с. Цар Асен с кмет…

Posted by Община Алфатар on Tuesday, August 1, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе