Областният управител на Силистра: Общините от Северна България се нуждаят от повече публични държавни средства за своето развитие

В зала „ 10 февруари“ на ул. „Симеон Велики“ №16 е поредното заседание на Общински съвет – Силистра. По покана на неговия председател д-р Мария Димитрова гост на форума бе областният управител Минчо Йорданов.

Представителят на държавната власт поздрави общинските съветници с пожелание за успех на всички от тях, които наесен ще се кандидатират отново за местни депутати. В посланието си г-н Йорданов заяви, че общините от Северна България, включително от област Силистра, се нуждаят от повече държавни средства за своето развитие.

В края на своя пореден мандат е местното самоуправление в България, което е с продължение на ниво община вече над 140 години, 32 от които са в новите условия на демократично развитие на страната.

Местният политически колективен законодателен орган е суверенът, задаващ в общността посоката за развитие чрез създаване на конкретни краткосрочни, средносрочни и дългосрочни политики във всички сфери на живота. В основата на изпълнението им, според областния управител, е взаимодейстивето между държавната и местните власти.

Областният управител на Силистра: За своето развитие общините от Северна България се нуждаят от повече публични…

Posted by Jordan Georgiev on Wednesday, July 26, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе