На 29 юли от 8 до 12 ч. ще бъде ограничено движението на МПС над 3,5 тона в участък от пътя Габрово – Шипка за събор на Бузлуджа

Снимка: Данче Бозаджиева

На 29 юли (събота), от 8 ч. до 12 ч., ще бъде ограничено движението на автомобили над 3,5 тона по участък от път I-5 Габрово – Шипка за провеждането на събор в местността „Историческа поляна“ на връх Бузлуджа.

Ограничението ще е за отсечка от първокласния път I-5 между км 155+197 /пресичането с общинския път за кв. „Етър“/ и км 184+100 /участъка гр. Габрово – гр. Шипка/, както и за панорамния път III-5005 между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213.

Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т ще е през Прохода на Републиката – път II-55 Велико Търново – Гурково. Моторните превозни средства ще се пренасочват от разклона за гр. Дебелец към Прохода на Републиката.

Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили ще се пренасочват от град Габрово по път III-552 през Трявна – Белица и Вонеща вода към път II-55 Прохода на Републиката и обратно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Напомняме на водачите да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе