В Гарван предстои 15-ото издание на „Фестивал на хляба“

Земеделска кооперация „16 декември”, кметство – село Гарван, община Ситово, област Силистра, НЧ „Димитър Иванов Полянов – 1870”, Клуб на инвалида и пенсионера „Надежда” канят жителите и гостите на село гарван да присъстват на 15-о издание „Фестивал на хляба“, който ще се проведе на 8 юли (събота).

9:30 часа до 10:30 часа – регистрация (ще се извършва в обособен кът – площад, село гарван). 11:00 часа – откриване на „Фестивал на хляба“ . За участие в конкурса желаещите трябва саморъчно да са изработили тестено изделие, чиято направа е по рецепта от майки и баби.

изискване е при регистрацията изделието да бъде опаковано (закрито), задължително придружено с пълна рецепта за направата му (продукти и начин на приготвяне). В 11:00 часа изделията ще бъдат изложени за оценяване по категории: пити, баници, солени изделия и сладки изкушения. Ккритериите за оценка са: вкусови качества, сложност на приготвяне, естетичен вид.

Предвиждат се предметни награди за първо, второ и трето място при всяка от категориите. На всеки участник ще бъде връчена грамота. Незаелите призови места участници ще получат поощрителни награди. Ще има гости и от Габровско – родственици на силистренските гарванци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе