Мъж от Силистра беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за държане с цел разпространение на наркотици

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж от града за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Т.Т. е задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 5 юли 2023 година, полицейски екип на ОД на МВР – Силистра забелязал двама мъже със съмнително поведение. Последвалите действия на органите на реда прекъснали сделка с наркотични вещества, която останала недовършена. Един от участниците в нея направил опит да изхвърли забранените вещества, които държал, но бил забелязан от служителите на реда и последвало задържането му.

В дома на 31-годишния мъж били намерени множество пакетчета с наркотично вещество, подготвени за продажба и електронна везна. Общото количество иззет наркотик е 8,2 грама хероин.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т. да бъде внесено за разглеждане в Окръжния съд.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе