Проф.д-р Мария Цанева е новият началник на Отделението по обща и клинична патология в МБАЛ-Тутракан

Проф.д-р Мария ЦАНЕВА е новият Началник на Отделението по обща и клинична патология в МБАЛ-Тутракан. Завършила е Медицински университет в гр. Варна през 1979 г. През следващите години е асистент в Медицински институт в гр. Стара Загора, а по-късно работи в катедра по „Обща и клинична патология“ в Медицински университет – Варна, където през 2007 г. защитава успешно академичната длъжност Доцент, а през 2018 г. – Професор.

„И така близо 43 години съм работила като патолог – в гр. Стара Загора, в гр. Варна, а също в гр. Кубрат и в болницата в гр. Разград. Родена съм в с. Севар, което се намира близо до гр. Кубрат, така че може да се каже, че се върнах в моя роден край. Добре се чувствам тук. Колегите ме посрещнаха с добри чувства, контактуваме, когато трябва да се обсъждат по-трудни случаи, така че имам съдействие от колегите” – сподели проф. д-р Мария Цанева.

„Винаги ми е харесвала морфологията, това, което се вижда под микроскоп, диагностиката – това е нейното обяснение защо е избрала точно тази специалност. – По мое време сравнително малко хора се ориентираха към Патологията, но през последните години интересът към нея е доста голям. В катедрата по „Обща и клинична патология“ във Варна работиха 16 специалисти. Вече са въведени и доста нови методи и това засили интереса към тази специалност”.

Впечатленията на проф. д-р Мария Цанева от болницата в Тутракан са отлични: „Болницата работи добре, натоварена е. Аз работя основно с Отделението по хирургия и с Акушеро-гинекологичното отделение. Те са основният работодател на Патологията. Доволна съм и от лаборантката, с която работя и мога да кажа, че отделението е доста натоварено”.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=744130641049212&set=a.513118764150402

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе