Председателят на Окръжен съд-Силистра приветства пролетната конференция на адвокатите в България

Председателят на Окръжен съд-Силистра Пламен Неделчев бе сред специалните гости на Пролетната конференция на адвокатите от България – Силистра 2023г., заедно с народният представител Стоян Георгиев, областният управител инж. Николай Неделчев и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов

Темата на форума бе „Отговорността на адвоката – гражданска, дисциплинарна, наказателна. Преглед на съдебната практика и предложения за нормативни изменения“.

Съдия Неделчев приветства присъстващите на събитието като отбеляза факта, че Адвокатска колегия-Силистра за първи път е домакин на най-висшият форум на адвокатурата в България, а това е положителен знак за добрият имидж на колегията не само на териториално, но и на национално ниво.

„Респектираща е и темата – „Дисциплинарна и наказателна отговорност на адвоката“. Това е правна материя, която пожелавам да владеем добре, но да не се налага да прилагаме.

Вие, адвокатите, сте отговорни да защитавате правата и интересите на хората по най-добрият начин, със законни средства.

Тази отговорност е толкова важна, колкото е важна и отговорността на магистратите. Затова по закон адвокатът е приравнен със съдията по отношение на дължимото му уважение.

Бих искал да споделя радостния факт, че в Съдебен район – Силистра е утвърдено много добро служебно взаимодействие на адвокатите със съдебните състави и съдебната администрация.

Нека тази добра практика да продължи и заедно да допринасяме за повишаването на общественото доверие в българското правосъдие, и независимата съдебната власт.“- се казва в поздравителния адрес на Председателят на Окръжен съд-Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе