Първо място за ученичка от ЕГ „Пейо Яворов“ в Националния конкурс за философско-историческо есе “Живите герои”

Първо място за Елвира Симеонова от 9б клас в Националния конкурс за философско-историческо есе “Живите герои”, посветен на 110-годишнината от Балканската война (1912-1913).

Елвира стана лауреат на първото издание на Националния конкурс, организиран от Военен клуб – Стара Загора, част от историческия и културен календар на Агенция “Военни клубове и военно-почивно дело” към Министерството на отбраната.

Награждаването се състоя на 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на отечеството на церемония в концертната зала на Военен клуб – Стара Загора. Елвира беше съпроводена от учителя си по история г-н Иво Димов, който също беше удостоен с награда от организаторите.

Всички лауреати посетиха поделението на Втора Тунджанска механизирана бригада, където положиха цветя пред Паметника на загиналите в сражението при Пирот през 1885 г., след което участваха в общоградското тържество по повод 2 юни пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парка “Митрополит Методий Кусев”.

Първо място за Елвира Симеонова от 9б клас в Националния конкурс за философско-историческо есе “Живите герои”, посветен…

Posted by Езикова гимназия "Пейо Яворов" – гр.Силистра on Saturday, June 3, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе