Успех за гейминг клубът към ПМГ „Св. Климент Охридски“

Клубът по гейминг концепции към ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра си извоюва име в състезателния свят на League of Legends и CS:GO. Със своята умела игра и стратегическа работа в екип той постигна забележителни успехи. League of Legends (или LoL) и CS:GO са мултиплейъри (игри, в които се воюва онлайн на бойна арена, придобили огромна популярност по целия свят), които изискват бързо мислене, ефективна комуникация и задълбочено разбиране на механиката на самите игри. Клубът постоянно демонстрира всички тези качества и успехите им са доказателство за отдадеността и упорития труд.

Най-впечатляващото постижение на Клуба по гейминг концепции към ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра е представянето им в българския School Esports League (Училищна лига по електронни спортове). Турнирът е много оспорван, като отбори от цяла България се борят за първото място. Въпреки това нашите ученици успяват да се отличат в първенството, като неизменно завършват сред първите отбори. Успехът им се дължи на няколко фактора.

Първо, клубът разполага с висококвалифициран и всеотдаен отбор от играчи, които са прекарали безброй часове в разработване на стратегии и овладяване на механиката на играта. Второ, клубът има отлична система за поддръжка, както и разполага с треньор и анализатор, които дават насоки и помагат на играчите да подобрят представянето си.

И накрая – клубът има силно чувство за работа в екип и отлична комуникация, които са от решаващо значение в игри като LoL и CS:GO. Всичко това е доказателство за ангажимента на училището да популяризира електронните спортове като легитимни такива.

Клубът по гейминг концепции към ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра си извоюва име в състезателния свят на League of…

Posted by ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра on Tuesday, May 30, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе