Куп звезди на българската песен и театър дойдоха да подкрепят Тутракан на Кулинарния фестивал в София

В неделя 28 май в парка пред Националния дворец на културата Тутракан се превърна в най-атрактивния и притегателен център на Фермерския фестивал за хората дошли да посетят и разгледат многобройните шатри. Събитието се организира от „Хранкооп“ София.

Участниците от Тутракан гостуваха по покана на Кулинарните фестивали на България (част от Фермерския фестивал), които популяризират чистата храна, традиционните гозби и кулинарната пъстрота на България.

Тутраканските шатри бяха разположени на най-централното място, точно срещу входа на НДК и акцентът на този ден бе крайдунавският град.

Куп звезди на поп музиката, артисти, политици, общественици дойдоха, за да подкрепят Тутракан. Почетният гражданин Христо Мутафчиев, Веселин Плачков и Марияна Попова, Силвия и Теди Кацарови, Славчо от БТР, бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов, генерал Груди Ангелов и Иван Манев –депутат от 48-то НС, доц. Валя Маринова – председател на МИГ „Тутракан – Сливо поле“, група „Севи“ и др.

Участието на тутраканските хоби кулинари се случи по повод реализирания проект „Вкусни истории в Крайдунавска Добруджа“ от НЧ „Н. Вапцаров -1873“ – Тутракан за създаване на кулинарен тур в района на Тутракан. Партньори са НЧ „Васил Йорданов – 1942 г.“ с Нова Черна , Община Тутракан чрез АК „Рибарска махала“.

Освен шатрата на Читалище Тутракан и АК „Рибарска махала“ до тях беше и тази на Калина Михайлова и отец Михаил заедно с Читалище Шуменци, Читалище Белица, и Сдружение за развитие на туризма в Тутракан (Tutrakan Tourism Development Association).

Всички заедно представяха Община Тутракан с нейните традиционни кулинарни специалитети.

С прекрасните гозби като рибена чорба, мамалига, лучено със сини сливи и пиле, пържена риба, с виното на Младенова изба, с разнообразните информационни брошури и книги разказващи за града на слънчевия залез, Тутракан стана звездата на фестивала. На другите шатри производителите просто предлагаха продукцията си.

Посетителите не само можаха да опитат от тутраканските вкусотии, дори се редяха на опашка, но и се насладиха на песните и танците на ВГ „Детелини“ с колоритния акордеонист Стоян Дечев.
Силната подкрепа от звездни гости осигури кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, които с удоволствие и от сърце дадоха рамо на дългогодишните си тутракански приятели.

Куп звезди на българската песен и театър дойдоха да подкрепят Тутракан на Кулинарния фестивал в СофияВ неделя 28 май…

Posted by Община Тутракан Municipality of Tutrakan on Tuesday, May 30, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе