Вчера се проведе благотворителен маратон „Чрез спорт към знание” в Силистра

На 28 май 2023 г. се проведе шестия благотворителен маратон „Чрез спорт към знание”, посветен на каузата за набавяне на нови книги за Регионална библиотека „Партений Павлович”. Правилата отново изискваха всеки участник да пробяга една обиколка от 400 метра, което прибавяше 1 лв. към сметката за закупуване на книги. Събитието се проведе в Дунавския парк на гр. Силистра и отново привлече много участници.

Организаторът и спонсор на събитието Александър Тодоров благодари на всички, които се включиха и обяви, че шестият маратон „Чрез спорт към знание” е поставил рекорд за Силистра в сравнение с предишните маратони – участниците са 267, а направените обиколки са 3 685! За пръв път има двама участника, пробягали най-много обиколки – Цветан Тодоров, с №17 и Ивайло Стефанов, с №55. Двамата са пробягали еднакъв брой обиколки – 66 и получиха грамоти и медали. Най-малкият участник е Стиляна Накова( 1,6 г.), а най-възрастен – Златан Йорданов( 95г. ). Организаторите и спонсорите на благородната инициатива бяха подготвили томбола с награди. Най-емоционални бяха децата, които с ентусиазъм се включиха в тегленето на печелившите имена. В предложенията за заглавия на нови книги, които ще се закупят със средствата от маратона, отново децата бяха най-активни.

На инициатора, организатори спонсор на събитието г-н Александър Тодоров , на останалите спонсори и на всички участници в маратона „Чрез спорт към знание” благодари директорът на библиотеката Галина Раева. Тя приветства всички, които отделиха от свободното си време, вложиха енергия и положителни емоции за благородната кауза – комплектуване на нови книги за библиотечните фондове. Раева припомни, че мотото на благотворителния маратон е „Остави следа след себе си”, а най-ярка и силна следа оставяме с доброто, което правим.

На 28 май 2023 г. се проведе шестия благотворителен маратон „Чрез спорт към знание”, посветен на каузата за набавяне на…

Posted by Регионална библиотека "Партений Павлович" on Sunday, May 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе