Творческа среща на силистренската публика с писателката Неда Антонова

На 10 май гост на Регионална библиотека „Партений Павлович” беше известната българска писателка Неда Антонова. Тя е автор на иcтopичecĸи poмaни, пoвecти, тeaтpaлни пиecи и нoвeли и е сред най-четените изследователи и автори на книги на историческа тематика в България. Член на Съюза на българските писатели.

Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки, полски език. Носителка е на редица литературни отличия, единствената жена, удостоена с наградата „Златен меч“ за най-добър разказ. Отличена е и с национална литературна награда „Николай Хайтов“. Има награди от Националния фонд „Развитие“ и Националния център на книгата. Почетен гражданин на град Търговище.

На творческата среща, организирана със съдействието на община Силистра и на адвокат Ели Тодорова, присъстваха много почитатели на творчеството на писателката. Презентация по темата на вечерта „Нединото Четвероевангелие за любовта” представи г-жа Даниела Недялкова. В нея тя направи емоционален анализ на силните женски образи в романите „Неговата любима”, „Елегия”, „Царица Елеонора Българска” и „Първият след Бога”. Темата на вечерта – любовта като движеща сила в човешките взаимоотношения и в българската история, стана повод за дискусия на исторически теми сред присъстващите.

За вълнуващата творческа среща принос имаха и артистичните изяви на талантливите силистренски дарования: трио „ЕЛМИНА” и китариста Михаил Илиев.

„ЛЮБОВТА НА ВЕЛИКИТЕ В ТВОРЧЕСТВОТО НА НЕДА АНТОНОВА”Творческа среща на силистренската публикас писателката Неда…

Posted by Регионална библиотека "Партений Павлович" on Thursday, May 11, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе