ДГС Тутракан реализира редица екологични инициативи

Държавно горско стопанство Тутракан реализира редица екологични инициативи в началото на месец май, съобщиха от Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово. Последната от тях бе извършване на дейности в подкрепа на инициативата „Зелени градове, зелени коридори“ на Министерство на земеделието. Начинанието на МЗм цели изграждане на по-зелена, по-залесена и по-здравословна околна и градска среда, чрез безвъзмездно предоставяне на подходящите видове фиданки и оказване на помощ за залесяване на населените места, с които да се създадат нови зелени зони, зелени пояси, градски и крайградски паркове и др. В тази връзка, служители на стопанството и ученици от СУ ”Христо Ботев” гр. Тутракан извършиха залесяване на едногодишни церови фиданки в двора на училището. Близо 20 осмокласници придобиха знания, от лесовъдите на стопанството, за методите на залесяване и отглеждане на младите насаждения и имаха възможността сами да засадят дръвче.

Седмица по-рано, служители на ДГС Тутракан и служители на Общинско предприятие „БКС“ към Община Тутракан извършиха почистване на местността „Стомната”, която е предпочитано място за отдих и разходка за жителите на общината. Сред извършените дейности в еко инициативата са окосяване на тревата и събиране на изхвърлените отпадъци.

В самостоятелна инициатива на ДГС Тутракан бе извършено и почистване в района на „Юмер чешма”. 16 служители на стопанството събраха общо 3 кубични метра отпадъци, които бяха извозени до регламентираните за целта места.

ДГС Тутракан реализира редица екологични инициативиДържавно горско стопанство Тутракан реализира редица екологични…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, May 11, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе