С атрактивни занятия приключва дейността по Програмата „Работа на полицията в училищата“

Атрактивни заключителни занятия под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“ провеждат служители от Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан с ученици от местни училища. С тях приключва работата по програмата „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2022/2023 година.

За децата инспекторите в Детските педагогически стаи са организирали посещения в сградите на Районните управления.

Днес гости на полицията в Силистра бяха петокласници от местното ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. След като се запознаха с работата на полицейските служители, с тях беше проведена беседа по теми, свързани с превенция на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни, превенция на употребата на наркотични вещества и справяне и агресията в училище.

Децата разгледаха служебните помещения, дежурната стая и научно-техническата лаборатория. Пред тях бяха представени спецоборудване и помощни средства, с които си служат полицаите.

Специален акцент в занятието бе поставен върху правилата за лична безопасност през предстоящата лятна ваканция. Чрез забавна викторина децата имаха възможност да демонстрират наученото по Програмата – да играят безопасно и да реагират правилно в рискови ситуации.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ се реализира от 2000 г. в страната. Чрез нея у децата се създават модели на безопасно поведение и се изграждат умения за разрешаване на конфликти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе