Ученички от ЕГ спечелиха първо място на състезанието “България, такава, каквато ти не познаваш”

Ясемин Селим и Селин Неджат от 10.Б клас с немски език, възпитанички на ЕГ ”Пейо Яворов” спечелиха 1-во място във видео състезанието “България, такава, каквато ти не познаваш” и бяха поканени заедно с преподавателя си Нели Георгиева в посолството на ФРГ, заедно с другите двама наградени от Пловдив и Сливен.

Програмата, която бе организирана за отличените ученици, включваше разходка из посолството с посещение на икономическия, финансовия и на отдела Култура и връзки с медиите, както и на отдела Преводаческа дейност. Групата беше посрещната и съпроводена от г-жа Розалине Шмийх, ръководител на отдел Култура и връзки с медиите и от г-жа Дебора Лавал от същия отдел. След едночасово пребиваване в посолството, поканените се отправиха към Гьоте-институт, където учениците посетиха библиотеката и с помощта на двамата стажанти Ана Беренс и Флориан Раан от посолството, те участваха в различни дигитални игри.

Най-вълнуващо за всички беше посещението на първата частна телевизия bTV, където бяха посрещнати от журналистката, телевизионна водеща и главен редактор на “Международни новини” в телевизията Кристина Баксанова. Показано им беше новото студио и снимачната дейност във връзка с предстоящата коронация на принц Чарлз III – предаване, ръководено от известната телевизионна водеща Петя Дикова. Учениците имаха възможност да се снимат в студиото на вечерното шоу на Николаос Цитиридис, след което разгледаха залата с работещите за bTV сътрудници, отговарящи за събиране на локална и международна информация от различни области на дейност: политическа, икономическа, спортна и др. Час и половина групата прекара в Музея на илюзиите, след което в 19ч. всички бяха поканени на вечеря с посланичката на ФРГ в България г-жа Ирене Планк.

Изморени, но изключително доволни и заредени с положителни емоции, всички се прибраха за заслужен отдих и почивка. Възможността, която немското посолство предостави на отличените ученици, ще остави един незабравим спомен за тях и чувство на радост от заслуженото признание.

Поздравления за Ясемин Селим и Селин Неджат от 10.Б клас с немски език, възпитанички на ЕГ ”Пейо Яворов”, които …

Posted by Езикова гимназия "Пейо Яворов" – гр.Силистра on Sunday, May 7, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе