Силистра отбеляза 6 май

1128 мъже с името Георги и 156 жени с името Гергана на територията на община Силистра празнуваха имен ден. Свеждаме глави в знак на признателност пред саможертвата и подвига на всички български офицери, сержанти и войници, загинали за свободата на Отечеството. В тяхна памет бе отслужена панихида от отец Иван Чобанов от Катедрална църква „Св. първовърховни апостоли Петър и Павел“ на Мемориал Военно гробище. Вечна слава на героите!

Венци и цветя на мемориала поставиха д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра и неговият екип зам.-кметовете г-жа Мария Недялкова и инж. Тихомир Борачев и секретарят на администрацията г-н Ростислав Павлов; д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет Силистра и г-жа Иванка Ташева – зам.-председател; общински съветници; подполковник Ивайло Александров – началник на Военно окръжие Силистра; г-н Стоян Колев – Председател на Областният съвет на ветераните от войните; представители на институции, политически партии, коалиции, граждански сдружения, обществени организации; представителни групи от силистренските училища.

На почетен караул са ученици от Клуб „Млади възрожденци“ към Общински комитет “Васил Левски” с председател Цветана Цанова и СУ „Никола Й. Вапцаров“ с ръководител Лиляна Николова.

Стихотворението „Българин” от Иван Николов изпълнени Георги Бисеров Дончев от 2 г клас на ОУ „Иван Вазов”, гр. Силистра с класен ръководител – Стефка Синигерова.

В словото си д-р Найденов каза:

В знак на признателност, се прекланяме пред доблестните воини, които са жертвали живота си за свободата и независимостта на България.

Дълбок поклон, храбри войни, останали по бранните полета и олтара на Отечеството. Слава на героите! Вечна слава!

Честит празник на всички именици- носещи родовата ни памет и силата на духа ни за победа. Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля! Носете името си с гордост!

Нека Свети Георги ни пази и закриля!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе