„Карнавал на приказните герои“ сътвориха второкласниците от СУ „Христо Ботев“

„Карнавал на приказните герои“ са нарекли своя празник учениците от 2.а и 2.б класове от СУ „Христо Ботев“, който се проведе в прекрасната атмосфера на Детския отдел на библиотеката в късния следобед на 26 април. Децата се потопиха във вълшебния свят на приказките като всяко от тях се превъплати в образа на любим приказен герой. Пипи дългото чорапче, Малкият принц, Котаракът в чизми, Хитър Петър, Спящата красавица, Хобин Худ, Червената шапчица и Вълкът бяха сред любимите приказни герои на второкласниците.

Пред очите на съученици и гости те дефилираха в отлично подготвени от своите родители костюми и чрез текст от съответната приказка караха публиката да отгатва кой герой пресъздават.
Децата показаха колко добре познават приказките и зарадваха гостите с песни и артистичност.

Празникът завърши с интересни игри и заслужени награди.

Поздравления на учителките, които не само влязоха в роли от приказката „Мързеливата Богданка“, но и бяха подготвили чудесно децата – Милена Стоянова, Виолета Стойкова, Мария Белберова и Емилия Шербанова.

Даринка Иванова – заместник-кмет на Община Тутракан, поздрави малките артисти и подари на двата класа интересни книжки.

Инициативата се провежда във връзка с Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул „Библиотеките като образователна среда“ с любезното съдействие на ръководителя на детската библиотека Стефка Капинчева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе