Лазарки от Алфатар поздравиха кметът на града

Ден преди Лазаровден, с много настроение, лазарки от ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар и самодейците към НЧ „Йордан Йовков – 1894г.“ – гр. Алфатар поздравиха кмета на община Алфатар д-р Янка Господинова и служителите от общинската администрацията.

Лазарките, облечени в пъстроцветни народни носии, с венци и кошници, изнесоха традиционни лазарски песни и изпълниха коридорите на общината с много радост и пролетно настроение. По стар български обичай лазарките нарекоха всички присъстващи за здраве, късмет и плодородие.

Кметът благодари за празничното настроение, което красивите гостенки подариха с изпълненията си. В пъстроцветните им кошнички д-р Господинова им пусна парички, дари ги с лакомства и им благодари за пожеланията. Пожела им да бъдат винаги усмихнати и щастливи! Да са здрави и да пазят нашите традиции! Да посрещнат най-големия християнски празник Великден с много настроение!

Ден преди Лазаровден, с много настроение, лазарки от ОУ „Христо Ботев“ гр. Алфатар и самодейците към НЧ "Йордан Йовков -…

Posted by Община Алфатар on Friday, April 7, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе